Cum a fost: CAFENEAUA JURIDICĂ, Ediția a VI - a: “Modificările aduse Codului de procedură civilă prin Legea nr. 310/2018 - partea a II-a (art. 456 - art. 1134). Căile de atac, arbitrajul și executarea silită. Proceduri speciale”


În data de 11.05.2019, a avut loc a șasea ediție din seria de evenimente profesionale intitulată ’’Cafeneaua Juridică’’, organizate de Baroul Timiș, în parteneriat cu Editura Universul Juridic și Vox Property Group.

Manifestarea a avut loc la VOX LOUNGE, în incinta clădirii Vox Technology Park din Timișoara, la eveniment participând aproximativ 75 de avocați din Baroul Timiș.

Prelegerile au fost susținute de Domnul Lect.univ.dr., Avocat Horia ȚIȚ, Director Executiv al INPPA Centrul Teritorial Iași și, respectiv, Doamna Lect.univ.dr., Avocat Florina POPA, membru al Baroului Timiș.

Au fost abordate și explicate modificările aduse Codului de Procedură Civilă prin Legea nr. 310/2018, evenimentul având, la fel ca și cel precedent, prima parte, un pronunțat caracter interactiv, apreciat de auditoriu. S-au evidențiat modificările legislative, dar și câteva necorelări între dispozițiile procesuale actuale, rezultate în urma acestor modificări. S-au tratat căile de atac, atât din perspectiva acestor modificări, dar și din perspectiva soluțiilor pronunțate de ÎCCJ și, respectiv CCR.

În pauza evenimentului, au avut loc o expoziție de pictură, precum și prezentarea unei soluții de arhivare electronică, destinată formelor de exercitare a profesiei de avocat.

Reușita evenimentului și faptul că este apreciat de membrii Baroului Timiș, sunt dovedite de numărul mare de avocați prezenți în sală. Trebuie apreciată și implicarea partenerilor Baroului Timiș, Editura Universul Juridic și Vox Property Group.


DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

Vizualizări: 810