COMUNICAT privind desemnarea Domnului Avocat Paul Ciucur în calitate de membru al Tribunalului Disciplinar al Federației Internaționale de Atletism, cu sediul la Monaco

Domnul Avocat Paul Ciucur, membru al Baroului Timiș, a fost ales să facă parte din Tribunalul Disciplinar inaugural al Federației Internaționale de Atletism (FIA), organism care funcționează în calitate de comisie disciplinară a forului, cu sediul la Monaco. Domnul Avocat Paul Ciucur este singurul avocat român selectat în această comisie.

Avocat al Federației Române de Fotbal, respectiv al Agenției Naționale Anti-Doping încă din anul 2014, Domnul Avocat Paul Ciucur a fost desemnat de către Consiliul FIA pentru un mandat inițial de 2 ani.

Din Europa au fost aleși 21 de membri, cei mai mulți provenind din Marea Britanie și Olanda, câte trei. Din zona de est a continentului provin Domnul Avocat Paul Ciucur și încă trei membri din Cehia, Rusia și Ucraina. Din componența Tribunalului mai fac parte câte 7 reprezentanți ai Africii și Asiei, câte 5 din America de Sud și Oceania și 9 din America de Nord.

La finalul primului mandat, în septembrie 2019, va avea loc un nou Congres al Federației Internaționale de Atletism, în cadrul căruia mandatele celor care fac parte din Tribunalul Disciplinar inaugural vor fi de patru ani.

Potrivit Constituției FIA, Tribunalul Disciplinar este un organism independent și are un rol decisiv în păstrarea integrității sportului. Înființarea unui organism disciplinar independent face parte din reformele introduse de forul organizator al atletismului la nivel mondial, ca urmare a numeroaselor încălcări ale regulamentelor, ce au zguduit lumea sportului în ultimii ani.

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ