CAFENEAUA JURIDICĂ, EDIȚIA A II - A, "FISCALITATEA PROFESIEI DE AVOCAT" - 16.06.2018, ORA 10:00, BiblioTech Cafe, Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B

Baroul Timiș

în parteneriat cu Editura Universul Juridic,

organizează


CAFENEAUA JURIDICĂ

EDIȚIA A II - A,


în data de 16.06.2018, începând cu ora 10:00,


la BiblioTech Cafe,

în Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B

(la parterul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara).


Tema abordată:

FISCALITATEA PROFESIEI DE AVOCAT


Speakeri:


Conf.univ.dr. Avocat Ciprian PĂUN

membru al Baroului Cluj


Avocat dr. Vladimir MARINESCU

membru al Baroului Timiș


Ciprian PĂUN este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind titularul cursurilor de Drept fiscal și Dreptul afacerilor. Începând cu anul 2011, este fondator al programului de masterat Drept fiscal la Facultatea de Drept a Universității București, iar din 2012 a predat cursurile de Impozitarea persoanei fizice și Drept fiscal european în cadrul Masteratului de Drept fiscal al Facultății de Drept a Universității București.

A fost asistent-cercetător la Institutul de Drept fiscal Austriac și Internațional de sub egida Universității Economice din Viena (Austria), în perioada martie 2007-februarie 2008, unde a fost beneficiarul unei burse OMV Research Fellow. Colaborează în continuare cu această instituție pentru diverse proiecte de cercetare la nivel european.

A fost raportor pentru aplicabilitatea în dreptul fiscal român a mai multor directive europene în cadrul unor proiecte de consultare publică inițiate de Comisia Europeană.

În perioada 2009-2013 a fost profesor asociat la Plymouth State University (SUA), unde a predat cursul de Legal Environment of International Business (MBA – International Business – Online Course). În perioada 2013-2015 a fost profesor asociat la École de Management de Normandie (Caen-Le Havre), unde a predat cursul de EU Business Law. A mai fost profesor invitat la Universitatea din Regensburg (Germania), 2013.

Este autor și coautor a 19 cărți publicate în edituri naționale, a 4 articole ISI, a 50 de articole publicate în reviste indexate BDI, coautor sau contribuitor important la 6 cărți publicate în edituri internaționale prestigioase în domeniul juridic.

Este coordonatorul Cabinetului de Avocat Păun Ciprian, specializat în Drept fiscal și tranzacții comerciale, Drept penal al afacerilor, Drept comercial, și este avocat recomandat de Ambasada Germaniei și Ambasada Austriei din România.


Vladimir MARINESCU este doctor în drept, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, avocat, membru al Baroului Timiș, Titular al Cabinetului Individual de Avocat Marinescu Vladimir Daniel, membru și avocat recomandat de BEROBA (Belgian Romanian Business Association) și reprezentant în Romania al A-Law Internationaal Advocatenkantoor.

În perioada 2005-2006 a fost redactor extern/colaborator permanent/responsabil rubrică impozite indirecte al Revistei Curierul fiscal, Ed. C.H. Beck; în perioada ianuarie 2006 – august 2008 a fost șef-rubrică TVA/redactor extern/colaborator permanent la Revista Română de Fiscalitate, Ed. Rentrop & Straton, București; în perioada ianuarie-decembrie 2008 a fost redactor extern/colaborator permanent la Revista Română de TVA, Ed. Rentrop & Straton, iar în perioada august 2008 – martie 2009 a fost colaborator permanent și redactor extern al Revistei Monitorul Fiscalităţii Internaţionale, Ed. Wolters Kluwer, fiind și membru fondator al acesteia.

În perioada octombrie 2012 – decembrie 2014 a fost Director de cursuri în catedra de drept public/Şef birou drept fiscal la Academy of European Law (Academia de drept European) din Trier, Germania, unde a conceput, organizat şi realizat seminarii şi conferinţe, în special în materia dreptului fiscal, dar şi în materia protecţiei datelor cu caracter personal şi a dreptului comerţului internaţional – din perspectiva dreptului public.

Este autor și coautor a 3 cărți publicate la edituri naționale și peste 20 de articole.


Evenimentul se adresează avocaților din Baroul Timiș, participarea fiind GRATUITĂ, în limita celor 74 de locuri disponibile.

Se asigură gratuit cafea și apă pe toată durata evenimentului.

Înscrierile se pot face până în data de 15.06.2018 la Secretariatul Baroului Timiș sau prin e-mail la contact@baroul-timis.ro și corespondenta.avocati@baroul-timis.ro.


DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ
| | Hits: 1073